Direct overlijden melden 06-536 725 84

Budget en tarieven

Een begrafenis of crematie kost veel geld. Volgens het Nibud onderzoek in 2017 schatten veel mensen de kosten van een uitvaart te laag in.

Doorgaans is een crematie goedkoper dan een begrafenis. Wij van Scholtus uitvaart vinden transparantie omtrent de kosten van een uitvaart heel belangrijk. Zo zijn onze kosten enerzijds opgebouwd uit een basistarief en variabele kosten.

Basistarief 

Hier vallen kosten van aanneming, regeling en uitvoering van de begrafenis of crematie onder. Dat is inclusief volledige rouwverzorging met het beschikbaar stellen van de voor de opbaring benodigde goederen met levering van een condoleanceregister. Het ter beschikking stellen van  een uitvaartverzorger, het benodigde personeel, exclusief bedienend personeel, een rouwauto op de dag van de begrafenis c.q. crematie en het vervullen van de wettelijke formaliteiten inclusief alle hieraan verbonden werkzaamheden en sociale bepalingen vallen onder het basistarief. Ook het kleden en verzorgen van de overledene zit hierbij inbegrepen. 

Variabele kosten

Vooraf wordt er altijd een kostenbegroting met u doorgenomen, zodat er een duidelijk overzicht is en er geen onaangename verassingen achteraf zijn.Vaak zijn de kosten voor eventuele catering op basis van nacalculatie, omdat een exact aantal personen bij een nazit of samenzijn niet altijd goed aan te geven is vooraf. Onder andere de keuze in soort kist en drukwerk variëren.  

In een kort voorbeeld nemen we u graag mee in de kosten van een standaard uitvaart. Zoals u in het overzicht kunt zien is het goed om verschillende mogelijkheden naast elkaar te leggen. Een andere benadering kan zorgen voor ruimte in het budget, wat weer de gelegenheid kan bieden voor het vervullen van andere persoonlijke wensen. Neem gerust contact met ons op, mocht u vragen hebben.

Heeft u nog vragen? Neem contact met ons op