Direct overlijden melden 06-536 725 84

Afscheidsceremonie

Graag willen we u meenemen in een andere benadering van een uitvaartdienst. Mogelijkheden waarbij een kille omgeving verruild wordt voor een warme sfeervolle omgeving. Waarbij ook nog ruimte ontstaat in het budget voor de echt persoonlijke wensen van uw dierbare.

Eigentijds herinneringen ophalen

De avond of middag voorafgaand aan de crematie is er een fijn informeel samenzijn met familieleden en vrienden. In combinatie met een high tea worden herinneringen opgehaald waarbij op de achtergrond alle favoriete muzieknummers draaien en er een film te zien is met alle foto's van mooie herinneringen.

De volgende dag gaan we met een intiem gezelschap naar het crematorium of begraafplaats en kan rustig afscheid worden genomen.

Formeel in de avond maar daarna nog ‘even’ samen

Kaarslicht is een veelzeggend symbool. Het symboliseert liefde, licht, en warmte. Het verdriet kunnen we niet wegnemen maar omringt door de drie ingrediënten die kaarslicht in zich heeft kan een afscheidsdienst in de avond als warm en minder beladen worden ervaren.

Verdriet, herinneringen maar ook de mooie momenten mogen we delen met iedereen in een avond afscheidsdienst. Genodigden komen binnen en gaan zitten met achtergrond muziek. Aan het begin van de dienst rijdt de familie de kist naar voren en begint de dienst.

Gevolgd door een condoleance waarbij een informele sfeer gecreëerd kan worden voor een glimlach. Fijne herinneringen worden opgehaald onder het genot van een high wine of high beer.

De volgende dag gaan we met een intiem gezelschap naar het crematorium of begraafplaats en kan rustig afscheid worden genomen.

Standaard crematorium met een persoonlijke afsluiting

Zoals vaak gebeurt wordt alles in het crematorium gedaan. De afscheidsdienst met mooie voordrachten, persoonlijke muziekstukken en een prachtige fotoreportage.

De afsluiting wordt daarna ook vaak in het crematorium gedaan vanuit het oogpunt van gemak.

Helaas komen we daarna te vaak tegen dat de afsluiting ‘kil’ en onpersoonlijk wordt ervaren. Dit heeft met de tijdsdruk bij het afscheid nemen en vaak koele uitstraling van de koffiekamer te maken. Daarom geven wij u graag de ruimte om een warm en informele nazit te houden in onze conference ruimte, zonder tijdsdruk om rustig bij te praten. 

Heeft u nog vragen? Neem contact met ons op